niedziela, 13 maja 2012

137.






mini ciasto bananowo-truskawkowe
mini banana-strawberry cake




Myślałam, że więcej pracy mam na ten weekend. Chyba coś przeoczyłam...mam takie wrażenie.
No, ale. Nie mam co pisać, bo dzisiaj strasznie się nudziłam. Nie chciało mi się zabierać za dokończenie referatu, więc...mam do środy czas ;-)
Dołączam przepis na ciacho - bez jajek, mąki, cukru. Było dobre i fajnie wilgotne <3

  • 4 łyżki płatków [ owsiane, jęczmienne etc. ]
  • łyżka poppingu z amarantusa
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżeczka budyniu czekoladowego
  • 1/4 szklanki mleka*
  • łyżka Danio śmietankowego
  • truskawki ( mrożone )
  • mały banan
  • słodzidło ( u mnie miód )
  • wiórki kokosowe na wierzch

Mielimy na proszek płatki. Mieszamy suche składniki i osobno blendujemy  resztę.  Mieszamy całość i przelewamy do natłuszczonego naczynka. Pieczemy 30-40 min. w temp. 180 stopni.

* mleka może być mniej w zależności od soku truskawek. 



9 komentarzy:

  1. Dluuugo czekalas na sniadanie ;p ja dzisiaj tez, ale lubie takie czekanie :>

    OdpowiedzUsuń
  2. czym zastąpc popping

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam przypieczoną skórkę! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda bardzo apetycznie ;) Do wypróbowania!

    OdpowiedzUsuń
  5. Myślałam, że jest z burakami xd świetne! :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...