kokosowy pudding ryżowy z nutellą
coconut rice pudding with nutella
Kokos&nutella - trzecie najlepsze połączenie smaków obok banan&masło orzechowe oraz jabłko&cynamon!
Dzisiaj idę do babci pomóc jej piec ciasta i przygotowywać sałatki, a wieczorem zaplanowałam sobie obejrzeć jakiś film :)
Dla mnie czas mógłby płynąć wolniej w te święta...
Miłego dnia!:*
Piękne zdjęcia! Ten kontrast barw. :)
OdpowiedzUsuńJak ja dawno nie jadłam nutelli...
OdpowiedzUsuńMm, pyszności :)
OdpowiedzUsuńWpraszam się na nutellę! :)
OdpowiedzUsuńkokos i czekolada, mm :) ... no tak, nie ma lepszego duetu! :D
OdpowiedzUsuńteż wiele bym dała, aby teraz czas płynął wolniej.
Ale smakowicie ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam na konkurs z PRYMAT : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/11/konkurs-z-firma-prymat-edycja-swiateczna.html Wystarczy podać przepis na danie świąteczne, obojętnie jakie z użyciem przypraw PRYMAT ;)
Wesołych Świąt !
powdzenia w pieczeniu ;*
OdpowiedzUsuńświetny pudding *.* mniam !
Tak prosto, a tak smacznie... :) Genialne połączenie smaków.
OdpowiedzUsuńświetnie uwieńczony nutellą!:D
OdpowiedzUsuńWow...1000x ładniejszy niż Belriso
OdpowiedzUsuńNie w święta czas się zatrzyma, żebyśmy jak najdłużej mogli się cieszyć magią świąt!<3
OdpowiedzUsuńjak dawno już nutelli nie jadłam ;P
nie próbowałam jeszcze tego połączenia, ale wierzę już na słowo, że musiało smakować genialnie. *.*
OdpowiedzUsuńOstatnio tez takie coś jadłam i pycha <3
OdpowiedzUsuńMam do was taka prośbę. Prowadzę bloga kulinarnego,ale nie takiego zwykłego. Założyłam blog kulinarny też po to,żeby wyjść z Pro Any.
Licze,że wpadniecie do mnie i będziecie mnie wspierać ;)
To adres mojego bloga- http://lekko-pysznie-i-zdrowo.blogspot.de
o kurczę! kolorystycznie idealnie, a smakowo jeszcze lepiej<3
OdpowiedzUsuńJak ja dawno nie jadłam takiego ryżu *.* Ale mam chęć ! :)
OdpowiedzUsuńPrzepis na ciasteczka :))
OdpowiedzUsuń(około 70 sztuk)
250g mąki pszennej
jajko
125g miękkiego masła
łyżeczka proszku do pieczenia
100g cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego
1 łyżka cynamonu
1 łyżeczka imbiru
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawami (cynamon, imbir, gałka muszkatołowa); dodać cukier, cukier wanilinowy, masło, wbić jajko i wyrobić ciasto (ręcznie).
Gotowe ciasto owinąć w folię aluminiową i wstawić do zamrażalnika na 10 minut.
Po upływie czasu wyjąć, rozwałkować na blacie (podsypywać mąką) i wykrawać ciasteczka. Piec przez 10-13 minut w 180 stopniach (termoobieg).