sobota, 22 grudnia 2012

354.




kokosowy pudding ryżowy z nutellą
coconut rice pudding with nutella



Kokos&nutella - trzecie najlepsze połączenie smaków obok banan&masło orzechowe oraz jabłko&cynamon!
 Dzisiaj idę do babci pomóc jej piec ciasta i przygotowywać sałatki, a wieczorem zaplanowałam sobie obejrzeć jakiś film :)


Dla mnie czas mógłby płynąć wolniej w te święta...

Miłego dnia!:*


16 komentarzy:

  1. Piękne zdjęcia! Ten kontrast barw. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak ja dawno nie jadłam nutelli...

    OdpowiedzUsuń
  3. kokos i czekolada, mm :) ... no tak, nie ma lepszego duetu! :D
    też wiele bym dała, aby teraz czas płynął wolniej.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale smakowicie ;)

    Zapraszam na konkurs z PRYMAT : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/11/konkurs-z-firma-prymat-edycja-swiateczna.html Wystarczy podać przepis na danie świąteczne, obojętnie jakie z użyciem przypraw PRYMAT ;)

    Wesołych Świąt !

    OdpowiedzUsuń
  5. powdzenia w pieczeniu ;*
    świetny pudding *.* mniam !

    OdpowiedzUsuń
  6. Tak prosto, a tak smacznie... :) Genialne połączenie smaków.

    OdpowiedzUsuń
  7. świetnie uwieńczony nutellą!:D

    OdpowiedzUsuń
  8. Wow...1000x ładniejszy niż Belriso

    OdpowiedzUsuń
  9. Nie w święta czas się zatrzyma, żebyśmy jak najdłużej mogli się cieszyć magią świąt!<3
    jak dawno już nutelli nie jadłam ;P

    OdpowiedzUsuń
  10. nie próbowałam jeszcze tego połączenia, ale wierzę już na słowo, że musiało smakować genialnie. *.*

    OdpowiedzUsuń
  11. Ostatnio tez takie coś jadłam i pycha <3
    Mam do was taka prośbę. Prowadzę bloga kulinarnego,ale nie takiego zwykłego. Założyłam blog kulinarny też po to,żeby wyjść z Pro Any.
    Licze,że wpadniecie do mnie i będziecie mnie wspierać ;)

    To adres mojego bloga- http://lekko-pysznie-i-zdrowo.blogspot.de

    OdpowiedzUsuń
  12. o kurczę! kolorystycznie idealnie, a smakowo jeszcze lepiej<3

    OdpowiedzUsuń
  13. Jak ja dawno nie jadłam takiego ryżu *.* Ale mam chęć ! :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Przepis na ciasteczka :))
    (około 70 sztuk)
    250g mąki pszennej
    jajko
    125g miękkiego masła
    łyżeczka proszku do pieczenia
    100g cukru
    1 opakowanie cukru wanilinowego
    1 łyżka cynamonu
    1 łyżeczka imbiru
    1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawami (cynamon, imbir, gałka muszkatołowa); dodać cukier, cukier wanilinowy, masło, wbić jajko i wyrobić ciasto (ręcznie).
    Gotowe ciasto owinąć w folię aluminiową i wstawić do zamrażalnika na 10 minut.
    Po upływie czasu wyjąć, rozwałkować na blacie (podsypywać mąką) i wykrawać ciasteczka. Piec przez 10-13 minut w 180 stopniach (termoobieg).

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...