piątek, 29 marca 2013

451.




pieczona jagodowa kasza manna z białkiem, migdałami i suszonymi śliwkami
baked blueberry semolina with egg white, almonds and dried plums




Ojojoj, to nie wygląda apetycznie, ale było przepyszne. Niestety nie myślałam, że aż tak urośnie ta kaszka i się wyleje...w piekarniku. Wyszło jej tak dużo, że wyjadałam też z garnuszka. Następnym razem podzielę to na dwie porcje xd

Śnieg pada. Co to ma być?! Gdzie ta wiosna? Gdzie te święta? ;/

Dzisiaj jadę do babci pomóc jej w przygotowaniu ciast i reszty jedzenia, a wieczorem ma przyjechać ciocia z wujkiem, ale nie wiem czy dzisiaj wyjadą przez tą pogodę. Zwłaszcza, że jadą z południa...


Miłego dnia! :*

20 komentarzy:

  1. Nie wyglada apetycznie?! wyglada pysznie! kaszka z jagodami to najlepsze polaczenie, chetnie bym zjadla:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeszcze chwilkę temu pisałam jednej z bloggerek, że w Lublinie śniegu nie ma, dosłownie minutkę temu zaczęła się istna zamieć! :-)

    Jagodowa kasza manna, no niech no przyjdzie lato! ;))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Haha maskara :D Boże Narodzenie a nie Wielkanoc :D
      A śniadanie na pewno przepysznie smakowało, jagodowo mmmm :)

      Usuń
  3. wygląda BARDZO apetycznie! :) i mam na nią ochotę, zdecydowanie! jagodowa, do tego pieczona, pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wow, wygląda wspaniale! Podałabyś przepis? Prooszę ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szklanka mleka do gotowania, pól szklanki mleka wymieszanego z 4 lyzkami manny i łyżką budyniu waniliowego, ok szklanka jagód, białko jaja. Kaszę gotuje ok 5-7 min, następnie mieszam ja z jagodami, łyżką masła orzechowego i bialkiem. Przelewem do naczynka i piekę ok 30min w 180 stopniach. Uwaga: lepiej wlać do polowy naczynka, bo ona rośnie :D

      Usuń
  5. Manna ma to do siebie, że pieczona zawsze wyłazi z naczynia ;) A Twoja wygląda jak mrożona! ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jagodowa? Mmmm, palce lizać! I uwielbiam wylewającą się kaszę, wbrew pozorom to strasznie apetyczne ^ ^

    OdpowiedzUsuń
  7. o wypieki z babcią , jak ja to lubię ;)
    ta kasza z pewnością pychotka , fajny ma kolorek *-*

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda całkiem ciekawie :D Przypomniałaś mi, że dawno nie zapiekałam tej kaszy...

    OdpowiedzUsuń
  9. orety, jagoodowa?! kocham, CUDOWNE śniadanie.

    OdpowiedzUsuń
  10. apetycznie, mocno apetycznie <3

    OdpowiedzUsuń
  11. Uau, nie słyszałam nigdy wcześniej o zapiekanej mannie! A jagódki uwielbiam, mniaaam...

    OdpowiedzUsuń
  12. wygląda ciekawie :D
    a śnieg... szkoda słów. -.-

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...