poniedziałek, 24 marca 2014

813. krem z ... pęczaku!



bananowy krem z pęczaku z crunchy Sante i z orzechami
banana hulled barley cream with crunchy and nuts




4 łyżki pęczaku
dojrzały banan
ok. 1/2 szklanki mleka
cynamon

Pęczak gotujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Zalewamy go zimnym mlekiem, dodajemy banana i cynamon. Łączymy blenderem, wstawiamy do lodówki na min. 15 min. 



Gdzie się podziało słońce? I wysoka temperatura? Halo, ja tu rano myślałam nawet o założeniu cienkich rajstop...i dobrze, że tego nie zrobiłam. 

Oczywiście komedia z naszym wosem w roli głównej dalej trwa. Nikt nie wie, co się dzieje z nauczycielką tego przedmiotu. Miała być w Rzymie, podobno jest w Pekinie. Nie wiadomo komu wierzyć. Wypracowań z czerwca nadal nie oddała, na środę zadane jest kolejne - oczywiście klasa jest zgodna co do tego, że nikt go nie napisze. Życzę powodzenia tym, którzy chcą zdawać wos, ucząć się tylko tego co jest na naszych lekcjach - czyli niewiele. 

Muszę szukać korepetycji/lekcji dodatkowych z angielskiego, francuskiego, matematyki. Nawet nie wiem kiedy, gdzie i kogo szukać. Szkoda, że nie mogę spytać kogoś znajomego. Ktokolwiek, kto chodzi z moich znajomych na korepetycje, mieszka za daleko...

Postanowiłam się zmotywać i czytać choć jedną książkę dla siebie na miesiąc. Hmm.

12 komentarzy:

  1. Jadłam już krem z kaszy jaglanek i gryczanej, ale z pęczaku jeszcze nie. Lubię go na słodko z burakiem, więc pewnie skuszę się na taki kremik :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepis nieskomplikowany a pewnie raj dla podniebienia *.*

    OdpowiedzUsuń
  3. Takiego kremu jeszcze nie było! Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  4. nic gorszego niż taki kombinacje z nauczycielami.
    jak wspaniale prezentuje się to śniadanko! to crunchy! <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Spróbowałabym takiego chętnie i niewykluczone, że wkrótce spróbuję. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pęczka na śniadanie lubię , mysle że krem to równie ciakwa propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  7. mi wciąż brak czasu na czytanie, bardzo mi tego brakuje ;/
    a krem z pęczaku muszę zrobic, bo zapowiada się fenomenalnie!

    OdpowiedzUsuń
  8. Ten krem prezentuje się bardzo apetycznie , a crunchy na wierzchu nadaje mu cudownego kolorytu :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pęczak lubiłam, ale ze względu na mój żołądek wolę go nie spożywać :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam pęczak, ale w życiu bym nie pomyślał by zrobić z niego krem i to w dodatku na słodko. Genialny pomysł! Wypróbuję! :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...