czwartek, 17 października 2013

653. brzoskwiniowy krem!




krem brzoskwiniowy z suszonymi morelami , migdałami i płatkami migdałów
peach quark cream with dried apricots, almonds and almond flakes




opakowanie ( 250g ) twarożku chudego ( najlepiej miękki )
ok 1/3 szklanki maślanki
 brzoskwinia
cynamon
syrop klonowy/miód
garść suszonych moreli

Brzoskwinię obieramy ze skórki i kroimy. Twarożek łączymy za pomocą blendera z maślanką i brzoskwinią, dodajemy cynamon i duży chlust syropu klonowego/ 2 łyżki miodu. Dodajemy pokrojone suszone morele lub inne bakalie.



Uwielbiam takie twarożkowe kombinacje w postawi kremów. Naprawdę, warto spróbować, zwłaszcza z suszonymi owocami i orzechami :)

Nie wiem czy wracać do domu na weekend i iść do fryzjera czy zostać i pojechać wreszcie na zakupy...

8 komentarzy:

  1. Czesto jem taki malinowy przed snem jak zglodnieje <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Twarożek w postaci takiego kremu musiał być naprawdę smaczny :) Chyba zjem na kolację :) Ja wybrałbym zakupy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam takie domowe kremy i wszelkie smarowidła :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ooo, podoba mi się taki krem! pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  5. z migdałami musiał się świetnie komponować, pycha!

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniam, mniam :D
    Zakupy czy fryzjer? Pewnie, ze zakupy!

    OdpowiedzUsuń
  7. warto? to spróbuję ! oczywiście, się nie zawiodę, bo sama uwielbiam takie kremu , a jak widzę brzoskwiniowy to już w ogóle pycha ! :)
    hmmm... zakupy na pewno poprawią ci samopoczucie jak kupisz sobie coś fajnego :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...