gofry bezglutenowe z pomarańczą, serkiem wiejskim, miodem, płatkami migdałów, daktylami i rodzynkami
gluten-free waffles with orange, cottage cheese, honey, almond flakes, dates and raisins
jabłkowe placuszki bezglutenowe z papką bananową, migdałami i płatkami migdałów; kawa
apple gluten-free pancakes with banana, almonds and almond flakes; coffee
kawowa kasza manna z herbatnikami, migdałami i bananem; kawa
coffee semolina with biscuits, almonds and banana; coffee
Próbuję. Nowe smaki, aczkolwiek mam nadzieję, że nie będę musiała ograniczać się tylko do produktów bezglutenowych. Ostatnio coraz więcej osób ma z nim problem. Coś wisi w powietrzu. Być może jednak coś innego jest przyczyną moich problemów? Na badania jeszcze trochę poczekam. Do ferii.
Zastanawiam się, co zrobić, aby pójść na koncert. Co zrobić, aby wyszło mi pyszne tofu. Co zrobić, aby zdażyć ze wszystkim, bez przemęczenia.
Dzisiaj biorę sobie dzień wolnego. Robię notatki, odpoczywam, już nie sprzątam, ale czytam ciekawą książkę. Tak widzę piątek, przynajmniej ten piątek. Nie wychodzę na mróz, wygrzewam się pod kocem, z herbatą bądź kawą w dłoni. To będzie dobry dzień. Nie myślę o tym, co mnie czeka w przyszłym tygodniu. W końcu na to mam niedzielę...
Udało mi się przełożyć korepetycje z środy na poniedziałek. Jestem już spokojna, w miarę. Teraz raczej bez problemu uda mi się umówić z koleżankami.
Wyłączam telefon, wyłączam facebook'a. Cisza, spokój. Da się?
Da się.
Miłego weekendu wszystkim! :*
Też potrzebuję takiego dnia wytchnienia...
OdpowiedzUsuńWszystko pyszne! Ale chyba najbardziej się do mnie uśmiechają placuszki! :)
OdpowiedzUsuńBędąc dzieckiem byłam uczulona na gluten i nawet okruszek (!) powodował u mnie straszną wysypkę. Niby z tego wyszłam, ale czasem, jak zjem coś o dużej jego zawartości, to wydaje mi się, że wszystko zaczyna mnie swędzieć. Więc coś złego w nim na pewno jest.
Da się, pewnie, że się da, trzeba tylko chcieć. :)
Wszystko tu jest cudowne ;) !
OdpowiedzUsuńda się :) odpoczywaj jak najwięcej, bo należy Ci się :*
OdpowiedzUsuńpoproszę gofry ,a na deser placuszki <3 już wiem, że dziś chcę coś z tych dwóch rzeczy zrobić! :)
ile smacznych rzeczy:)
OdpowiedzUsuńTen gofr wygląda tak chrupiąco i pysznie, że aż zgłodniałam :)
OdpowiedzUsuńJa mam koncepcje, że mogę być uczulona i idę na badania. Radzę Ci abyś nie odstawiała glutenu - jedz go bardzo dużo przez ok. tydzień i idź na badanie krwi które pomogą Ci zidentyfikować chorobę (kosztuje ok. 35 zł). Wszystkiego dowiesz się na recepcji. Do lekarza rodzinnego nie ma co iść, ani do gastrologów - mi nie pomogli. Nawet nie wiedzieli gdzie takie badania wykonać i wychodziłam od każdego z nowymi skierowaniami :D
Te gofry najlepsze :D
OdpowiedzUsuńDieta bezglutenowa rzeczywiście zaczyna 'robić karierę'. Jednak smutno by mi było bez glutenu, Tobie chyba też - wnioskuję z tego, co piszesz. Może jednak nie będziesz musiała z niczego rezygnować:)
OdpowiedzUsuńGofry skradły moje serce ! Choć muszę przyznać że kaszka manna tez ;)
OdpowiedzUsuńwygrywają gofry :)
OdpowiedzUsuńA Ty odpoczywaj :*
takie pyszności +_+
OdpowiedzUsuńJa jeśli siedzę w domu, to nie potrafię mieć wyłączonego fejsa, chyba jestem uzależniona. No, ale jak gdzieś wychodzę lub mam taki zabiegany i wypełniony czas to radzę sobie bez niego (;
OdpowiedzUsuńDziś chyba najbardziej podobają mi się gofry! i kasza :) ale i placki niczego sobie!
Jakie pyszności! Można przepis na gofry i placki, bo przepysznie wyglądają! :) Aj ten gluten..
OdpowiedzUsuńdużo osób ma ostatnio problemy z glutenem, mam nadzieję, że Ciebie nie będą dotyczyć.
OdpowiedzUsuńa gofry wyglądają wspaniale!
pysznie tu u Ciebie! :)
OdpowiedzUsuńwyłączaj się jak najczęściej. miło jest NAPRAWDĘ odpocząć ;)
OdpowiedzUsuńte jabłkowe placuszki... <3
gofr idealnie wygląda! i żałuję, że moja gofrownica ma drobną kratkę ;)
OdpowiedzUsuńTrzymam kciuki, żebyś jednak nie musiała wyeliminować glutenu ze swojej diety, ja bym chyba nie przetrwała!
OdpowiedzUsuńChociaż te bezglutenowe potrawy, które przygotowałaś, wyglądają bardzo smacznie :)