piątek, 28 lutego 2014

789. pieczony żurawinowy camembert





pieczony żurwinowy camembert z miodem, orzechami i mango
baked cranberry camembert with honey, nuts and mango




Jak przygotować takie śniadanie?
Camembert żurawinowy ( np. Turek ) pieczemy 10min. w 200*C. W tym czasie orzechy prażymy na patelni, kroimy mango. Po wyjęciu z piekarnika polewamy go miodem - najlepiej jeżeli macie płynny, ja niestety musiałam użyć już skrystalizowanego.  



Niezwykły orzechowy posmak. Pyszny, rozpływający się w ustach camembert. Z pewnością spróbuję także wytrawnej wersji tego śniadania. Na słodko smakuje wyśmienicie!

Dzisiaj zostaję w domu. Pod kocem, z gazetami, książkami i laptopem gdzieś tam obok. Ostatni dzień na odpoczynek w domu. 
Marzec będzie bardzo intensywnym miesiącem. Ani jednego weekendu na odpoczynek. Tak bardzo się cieszę...

22 komentarze:

  1. Na słodko jeszcze nie próbowałam, ale wygląda obłędnie *.* Ten miód, orzechy... Do schrupania!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. szczerze uwielbiam camemberta na ciepło! z żurawiną koniecznie :D

    OdpowiedzUsuń
  3. jak on się cudownie wylewa <3

    OdpowiedzUsuń
  4. O mamusiu, jak pysznie! Wygląda wspaniale, a jak się wylewa, och! :) Muszę spróbować! Dodaje do listy "do zrobienia".

    OdpowiedzUsuń
  5. O mamo, rozpływam się niczym ser ze zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń
  6. O ja pitole *.* Muszę to zrobić!

    OdpowiedzUsuń
  7. i do tego kieliszek wina wytrawnego i jest cudnie!

    OdpowiedzUsuń
  8. O mamo! Jestem w niebie *o*

    OdpowiedzUsuń
  9. to wygląda naprawdę dobrze!

    OdpowiedzUsuń
  10. przypomniałaś mi jak dawno nie jadłam tego sera!! fantastycznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ale to tylko marzec. Taki sobie zapracowany miesiąc z całego naszego życia. Fajnie chyba mieć takie miesiące? Zobaczysz, ani się obejrzysz a śmignie!:)

    Pieczony camembert... ciągnący sie:)

    OdpowiedzUsuń
  12. o rany, prawdziwy foodporn! zaśliniłam klawiaturę! :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Parówki sojowe jesz na ciepło ?

    OdpowiedzUsuń
  14. Ostatnie zdjęcie jest przegenialnie! *.*

    OdpowiedzUsuń
  15. Uwielbiam pieczonego camemberta<3

    OdpowiedzUsuń
  16. jutro, jutro robię!
    wygląda na taką mała ,,kuleczkę"- gdzie można taki dostać? bo wszędzie są tylko takie duże krążki, a jednak bodaj 225g sera na raz to i zemdlić może ;)

    OdpowiedzUsuń
  17. Na miarę najlepszej restauracji :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Fantastyczna propozycja na śniadanie <3

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...