orzechowy wypiek ryżowy z malinowym musem; czereśnie
peanut rice quick cake with raspberry mousse; cherries
Przepis // 1 porcja
50g ryżu parboiled pełnoziarnistego
mały banan
2 łyżki jogurtu naturalnego
łyżka porządna masła orzechowego
łyżka wiórek kokosowych
Ryż ugotować i ostudzić. Następnie połączyć go z rozgniecionym bananem, jogurtem i resztą dodatków, przelać do naczynka. Zapiekać przykryty folią aluminiową przez ok. 25-30 min. Włożyć na noc do lodówki i rano zajadać z owocami lub od razu po wyjęciu - na ciepło :)
Przed zajęciami na szybko jogurt i banan. Dałam radę! Mam strasznie słabe mięśnie brzucha i długa droga przede mną, ale spodobały mi się te zajęcia i myślę, że będę na nie chodziła regularnie :-)
Jutro przerwa, spotkanie z koleżankami z dzieciństwa.
W sobotę zakupy! Nie mogę się doczekać, nareszcie.
Idzie prawdziwe lato?
U mnie już jest prawdziwe lato :)
OdpowiedzUsuńTo się jutro pozytywny dzionek szykuje :)
OdpowiedzUsuńA czereśnie wyglądają pięknie. Jak korale ;P
Widzę, że ciekawie u Ciebie jutro będzie! :)
OdpowiedzUsuńŚwietny wypiek :)
OdpowiedzUsuńW takim razie udanych zakupow <3 ! Ten wypiek jest bardzo fajny i chetnie sie skusze <3 !
OdpowiedzUsuńRyż, wszędzie widzę ostatnio duuużo ryżu i to chyba nie przypadek - to przeznaczenie :D
OdpowiedzUsuńświetny pomysł, trzeba wypróbować:)
OdpowiedzUsuńi pomyśleć, że do tej pory zapiekałam tylko z jabłkiem....:)
OdpowiedzUsuńOrzechowy ryż ? mmm pycha już na samą myśl a co dopiero jego smak *.*
OdpowiedzUsuńNa pewno dasz radę, skoro już ci się podoba to teraz będzie tylko lepiej , Ja miałam podobną sytuację dokładnie miesiąc temu ale z rozpoczęciem treningów z kolarstwa ;)
świetny pomysł na ryż - przyznam, że już dawno nie jadłam, a taka orzechowa wersja kusi mnie jeszcze bardziej! :)
OdpowiedzUsuń