czwartek, 3 lipca 2014

915. orzechowy wypiek ... z ryżu!




orzechowy wypiek ryżowy z malinowym musem; czereśnie
peanut rice quick cake with raspberry mousse; cherries



Przepis // 1 porcja

50g ryżu parboiled pełnoziarnistego
mały banan
2 łyżki jogurtu naturalnego
łyżka porządna masła orzechowego
łyżka wiórek kokosowych

Ryż ugotować i ostudzić. Następnie połączyć go z rozgniecionym bananem, jogurtem i resztą dodatków, przelać do naczynka. Zapiekać przykryty folią aluminiową przez ok. 25-30 min. Włożyć na noc do lodówki i rano zajadać z owocami lub od razu po wyjęciu - na ciepło :)





Przed zajęciami na szybko jogurt i banan. Dałam radę! Mam strasznie słabe mięśnie brzucha i długa droga przede mną, ale spodobały mi się te zajęcia i myślę, że będę na nie chodziła regularnie :-)

Jutro przerwa, spotkanie z koleżankami z dzieciństwa. 
W sobotę zakupy! Nie mogę się doczekać, nareszcie. 


Idzie prawdziwe lato?




10 komentarzy:

  1. U mnie już jest prawdziwe lato :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To się jutro pozytywny dzionek szykuje :)
    A czereśnie wyglądają pięknie. Jak korale ;P

    OdpowiedzUsuń
  3. Widzę, że ciekawie u Ciebie jutro będzie! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. W takim razie udanych zakupow <3 ! Ten wypiek jest bardzo fajny i chetnie sie skusze <3 !

    OdpowiedzUsuń
  5. Ryż, wszędzie widzę ostatnio duuużo ryżu i to chyba nie przypadek - to przeznaczenie :D

    OdpowiedzUsuń
  6. świetny pomysł, trzeba wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  7. i pomyśleć, że do tej pory zapiekałam tylko z jabłkiem....:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Orzechowy ryż ? mmm pycha już na samą myśl a co dopiero jego smak *.*
    Na pewno dasz radę, skoro już ci się podoba to teraz będzie tylko lepiej , Ja miałam podobną sytuację dokładnie miesiąc temu ale z rozpoczęciem treningów z kolarstwa ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. świetny pomysł na ryż - przyznam, że już dawno nie jadłam, a taka orzechowa wersja kusi mnie jeszcze bardziej! :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...