środa, 9 lipca 2014

921. malinowy krem





malinowo - bananowy krem z pęczaku z tahini i nerkowcami
raspberry - banana hulled barley cream with tahini and cashews



Przepis // 1 porcja

3-4 łyżki kaszy 
ok. 2 szklanek malin
duży banan
garść nerkowców

Kaszę najlepiej ugotować dzień wcześniej i włożyć na noc do lodówki. Rano połączyć blenderem wszystkie składniki i ponownie wstawić do lodówki na ok. 30 min. Po wyjęciu posypać orzechami, polać tahini i zajadać :-)



Aktywny dzień. Takie lubię najbardziej, jak już chyba wspominałam.
Arbuz kupiony. Uśmiech na ustach. Jeszcze tylko trochę posprzątać i mecz.
A jutro rano zajęcia i powrót do domu...na jeden dzień.

Uwielbiam moją panią od dodatkowej matematyki! Wspaniała kobieta!




14 komentarzy:

  1. Kocham kolor dzisiejszego śniadanka! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kremy z pęczaku są cudowne. A Twój ma zabójczy wręcz kolor :)
    Aktywne dni - też je lubię! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Boże jakie to jest urocze *.*

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepięknie wygląda ten krem <3

    OdpowiedzUsuń
  5. cuuuudowne i na pewno pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jakoś intuicyjnie wiedziałam, że to z pęczaku ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Kolor, zapach i smak tego musu muszą wyrażać więcej niż 1000 słów! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. [Uwielbiam aktywnie spędzać czas, teraz zdarza mi się to co raz częściej ;D
    Pięknie się prezentuje ten krem *.*

    OdpowiedzUsuń
  9. Oj tak - solidna dawka malin z rana i uśmiechnięta twarz murowana! :D

    OdpowiedzUsuń
  10. kremy to jo kocham!
    i to jeszcze malinowy *-*

    OdpowiedzUsuń
  11. fenomenalna zawartość! uwielbiam takie połączenia :)

    OdpowiedzUsuń
  12. mooooooooooocno malinowy krem, bardzo mi się to podoba :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Mmmmm :-)

    libellule21.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...