wtorek, 18 czerwca 2013

532.





ricotta hotcakes z salsą truskawkową*
ricotta hotcakes with strawberry salsa




*owsiane + jeszcze jeden zagubiony placuszek się smażył :)

Miałam czas na placuszki, których dawno nie robiłam, a pamiętam, że ich smak był niebiański. Tak było i teraz. I ta cudowna salsa ( choć zabrakło jednego składnika, ale to nic ) :D

Muszę iść do apteki po syrop na kaszel. Ja się wykończę. Jak jedno przechodzi, to drugie przychodzi i tak w kółko. Poza tym nie mogę mówić, więc super. Jak ja wytrzymam bez mówienia...

Jeszcze 10 dni i koniec. Wreszcie. Jak ten czas szybko leci!


21 komentarzy:

  1. Co za stosik! I ta salsa, mega :) Wspaniałe, letnie śniadanie.

    OdpowiedzUsuń
  2. ej, wpadam do ciebie na śniadanie!
    muszę je w końcu zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale cudowne, mnóstwo mnóstwo truskawek!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wspaniała wieżyczka i salsa mi się podoba! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. jakie równiutkie :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak idealnie równiutka wieżyczka :) Otoczone salsą wyglądają obłędnie!

    OdpowiedzUsuń
  7. Wpadam na takie! zaraz będę :)

    OdpowiedzUsuń
  8. mmm góra cudownych przepysznych placków *-* i ta salsa <3

    OdpowiedzUsuń
  9. pyszny stosik :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Kupiłam dzisiaj dwa opakowania ricotty, którym kończy się termin przydatności, więc chętnie zrobię takie placuszki :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Czy Ty byłaś w ogóle u lekarza? Może zamiast leczyć się samemu, poradź się specjalisty:)

    Pierwsze zdjęcie jest cudowne!^^:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Powiedzmy, że mam to utrudnione i do lekarza będę mogła iść dopiero w piątek/sobotę ;)

      Usuń
  12. Aż trudno uwierzyć, że nigdy ich nie jadłam! Pięknie wyglądają^^
    No i zdrowiej, bo choróbsko w wakacje to koszmar:/

    OdpowiedzUsuń
  13. Totalnie fantastycznie wygląda ten dywanik truskawkowy!

    OdpowiedzUsuń
  14. Placuszki z ricotty są wspaniałe! A z tą salsą musiały smakowac świetnie. Btw, trochę się zgrałysmy dzisiaj :D

    OdpowiedzUsuń
  15. można prosić o przepis? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. korzystałam z tego przepisu, tylko zamiast mąki dałam "mąkę" z płatków owsianych, trochę cynamonu i wiórków kokosowych :) : http://emmagotuje.blogspot.com/2012/01/moj-pierwszy-przepis-od-nigelli-ricotta.html

      Salsa:
      Do lekko rozgrzanego rondelka daję łyżkę miodu, trochę wody oraz orzechy i pokrojone truskawki ( na oko, dość sporo ). Mieszam przez chwilę, tak aby truskawki nie puściły za dużo soku i żeby się nie zagotowały. Później dodaję bazylię (przyprawę) i mieszam. Powinien tu być również sok pomarańczowy, którego nie miałam, ale mimo to było dobre :)

      Usuń
  16. muszę je w końcu zrobić , bo kusisz i to nieźle :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...