czwartek, 2 stycznia 2014

730. ~~ 2 lata bloga : krem bananowy!





bananowy krem z gorzką czekoladą; kawa
banana cream with dark chocolate; coffee with milk



żółtko
łyżka ksylitolu/cukru
pół łyżeczki cukru waniliowego
banan
150g ricotty
mleko
2 łyżki wiórków kokosowych
nerkowce lub inne orzechy

Żółtko łączymy z cukrem blenderem. Do żółtka dodajemy ricotte, wiórki i banana, mieszamy również blenderem. Dodajemy orzechy ( użyłam nerkowców ). Wkładamy krem do lodówki na ok. 30 min. lub dłużej. Dekorujemy czekoladą. Smacznego!



Sylwestra zaliczam do udanych. Świetna impreza, chociaż brakowało mi jednej osoby. Poza tym towarzystwo było świetne! Myślę, że dobrze powitałam nowy rok. Naprawdę mam nadzieję, że będzie udany. Najlepszy, dotychczas. Czy to dobrze, że mam takie przeczucie? :-)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Niesamowite jak czas szybko płynie. Prowadzę bloga śniadaniowego już dwa lata. I wcale nie mam ochoty przerywać mojej przygody z blogosferą. Za dużo sympatycznych osób tu poznałam. Zbyt wiele czasu tu poświęciłam. Zbyt wiele radości sprawia mi prowadzenie bloga i szykowanie śniadań, abym miała przestać blogować. Przez te dwa lata nabyłam jakiegoś doświadczenia w różnych dziedzinach. Staram się robić coraz lepsze zdjęcia, nie ukrywam, że aparat jest tu naprawdę dużą pomocą. Staram się wymyślać coś nowego, mimo że nie zawsze pozwala mi na to czas, ogólnie tempo w jakim żyję. Mam masę obowiązków na głowie i to one mnie ograniczają, ale mimo wszystko próbuję znaleźć czas na przyjemności. Nieustannie go poszukuję. 
Statystyki i inne sprawy dotyczące bloga pojawią się prawdopodobnie jutro. Przepraszam za tą organizację.

Dziękuję wszystkim czytelnikom! :*

FANPAGE



Ulubione śniadania? Trudno byłoby mi takie wybrać, ale przedstawię może 30, które mi bardzo smakowały:
  1. sernik-na-dobry-poczatek-dnia
  2. czekoladowe-ciasto-z-cukinii
  3. ciasto-marchewkowo-jabłkowe
  4. clafoutis
  5. gofry
  6. kokosowa kasza jaglana
  7. pudding jagodowy
  8. scramble
  9. pudding chlebowy
  10. pudding malinowy
  11. kluski leniwe
  12. kluski śląskie
  13. krem czekoladowy
  14. naleśniki I
  15. naleśniki II
  16. naleśniki III
  17. naleśniki IV
  18. rafaello pancakes
  19. dyniowe placuszki
  20. ricotta hotcakes I
  21. ricotta hotcakes II
  22. omlet I
  23. omlet II
  24. omlet III
  25. śniadaniowy torcik
  26. owsianka I
  27. owsianka II
  28. owsianka III
  29. owsianka IV
  30. owsianka V


26 komentarzy:

  1. Gratulujemy tak długiego stażu i wytrwałości ;)
    przepis jak zwykle genialny!
    buziaki!

    Alicja i Magda

    OdpowiedzUsuń
  2. Gratulacje! I oczywiście życzę kolejnych lat! I nowych cudownych śniadaniowych pomysłów! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. fajnie, że juz tyle czasu jesteś z nami i inspirujesz! bardzo lubię Twoje sniadania pełne smakowitych dodatków i w ogóle w moim guście :D
    życzę kolejnych lat w blogosferze!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. czas płynie nieubłaganie... gratuluję 2 lat w blogosferze!

    OdpowiedzUsuń
  5. Jejć jaki ten kremik jest apetyczny :)
    Prezentuje się pięknie! Pewnie jest bardzo pyszny ;P

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniam to może być smaczne!
    Zapraszamy również do nas na http://kulinarnylans.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  7. Gratuluję! Obyś została tu jeszcze na długi czas: )

    OdpowiedzUsuń
  8. Super, że Sylwester się udał :)
    Gratuluję z całego serducha! Życzę Ci jeszcze wielu, wielu smakowitych pomysłów na śniadania :)

    OdpowiedzUsuń
  9. No ja mam nadzieję, że jeszcze tu trochę pobędziesz!

    OdpowiedzUsuń
  10. Gratulacje!
    Wiesz, sama mam podobne uczucie, co do Nowego Roku, więc coś w tym musi być :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Od bardzo dawna odwiedzam Twojego bloga, jeszcze dużo zanim założyłam własnego. Uwielbiam Twoje śniadania :)
    Pyszności same zawsze robisz :)

    Dobrze, że Sylwester udany :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Bardzo szybko ten czas leci :) Gratuluję tych dwóch lat :)
    Śniadanie cudowne - adekwatne do rocznicy :)

    OdpowiedzUsuń
  13. hmmm.. jak dla mnie każde twoje śniadanie na blogu ma w sobie "coś" co czyni je wyjątkowym :) każde jest najlepsze :D
    gratuluję Ci jeszcze raz już 2 rocznicy, i oby tak dalej! :*

    OdpowiedzUsuń
  14. Gratuluję! Ja dopiero zaczęłam :D

    OdpowiedzUsuń
  15. jaki puszysty! i na 100% przepyszny ;)

    OdpowiedzUsuń
  16. Sporo dzisiaj tych rocznic!:D Gratuluję tylu pysznych śniadań, oby było ich jak najwięcej! Ten krem wygląda przepysznie :)
    Cieszę się, że Sylwester udany :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Gratulacje ! Kolejnych lat ! Pyszny ten twoj krem i super zestawienie :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Gratuluję !
    Obyś była z nami kolejne lata ;)

    OdpowiedzUsuń
  19. Gratuluję! Oby jeszcze więcej takich "blogowych lat" przed Tobą: )
    A krem prezentuje się bardzo apetycznie!

    OdpowiedzUsuń
  20. Gratuluję! Sto lat! :*
    Cudowne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Słodki przepis! Gratuluję tak długiego blogowania i czekam z niecierpliwościa na dalsze wpisy! :))

    OdpowiedzUsuń
  22. wow, gratulacje, mam nadzieję, że jeszcze na długo z nami zostaniesz :*
    a ten krem brzmi bosko, tym bardziej, gdy w przepisie widzę ricottę <3

    OdpowiedzUsuń
  23. Cieszę się, że Sylwester się udał! :)
    No i gratuluję, że jesteś tutaj już tak długo i życzę jeszcze wielu blogowych śniadań :)

    OdpowiedzUsuń
  24. ile 'urodzin' blogowych ostatnio! widocznie nowy rok sprzyja takim przedsięwzięciom :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Sto lat dla bloga! :D
    Krem prezentuje się bardzo smacznie!
    A zdjęcia są przepiękne! Już dawno miałam spytać. Jakiej lustrzanki używasz? ;)

    OdpowiedzUsuń
  26. cudowny ten krem! gratuluję dwóch lat :) to brzmi jak jakiś związek z chłopakiem haha

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...