bananowy krem z pęczaku z crunchy Sante i z orzechami
banana hulled barley cream with crunchy and nuts
4 łyżki pęczaku
dojrzały banan
ok. 1/2 szklanki mleka
cynamon
Pęczak gotujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Zalewamy go zimnym mlekiem, dodajemy banana i cynamon. Łączymy blenderem, wstawiamy do lodówki na min. 15 min.
Gdzie się podziało słońce? I wysoka temperatura? Halo, ja tu rano myślałam nawet o założeniu cienkich rajstop...i dobrze, że tego nie zrobiłam.
Oczywiście komedia z naszym wosem w roli głównej dalej trwa. Nikt nie wie, co się dzieje z nauczycielką tego przedmiotu. Miała być w Rzymie, podobno jest w Pekinie. Nie wiadomo komu wierzyć. Wypracowań z czerwca nadal nie oddała, na środę zadane jest kolejne - oczywiście klasa jest zgodna co do tego, że nikt go nie napisze. Życzę powodzenia tym, którzy chcą zdawać wos, ucząć się tylko tego co jest na naszych lekcjach - czyli niewiele.
Muszę szukać korepetycji/lekcji dodatkowych z angielskiego, francuskiego, matematyki. Nawet nie wiem kiedy, gdzie i kogo szukać. Szkoda, że nie mogę spytać kogoś znajomego. Ktokolwiek, kto chodzi z moich znajomych na korepetycje, mieszka za daleko...
Postanowiłam się zmotywać i czytać choć jedną książkę dla siebie na miesiąc. Hmm.
Jadłam już krem z kaszy jaglanek i gryczanej, ale z pęczaku jeszcze nie. Lubię go na słodko z burakiem, więc pewnie skuszę się na taki kremik :)
OdpowiedzUsuńMusi byc przepyszny!:)
OdpowiedzUsuńPrzepis nieskomplikowany a pewnie raj dla podniebienia *.*
OdpowiedzUsuńTakiego kremu jeszcze nie było! Pycha!
OdpowiedzUsuńkrem z pęczaku? muszę zrobić!!
OdpowiedzUsuńnic gorszego niż taki kombinacje z nauczycielami.
OdpowiedzUsuńjak wspaniale prezentuje się to śniadanko! to crunchy! <3
Spróbowałabym takiego chętnie i niewykluczone, że wkrótce spróbuję. :)
OdpowiedzUsuńPęczka na śniadanie lubię , mysle że krem to równie ciakwa propozycja :)
OdpowiedzUsuńmi wciąż brak czasu na czytanie, bardzo mi tego brakuje ;/
OdpowiedzUsuńa krem z pęczaku muszę zrobic, bo zapowiada się fenomenalnie!
Ten krem prezentuje się bardzo apetycznie , a crunchy na wierzchu nadaje mu cudownego kolorytu :)
OdpowiedzUsuńPęczak lubiłam, ale ze względu na mój żołądek wolę go nie spożywać :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pęczak, ale w życiu bym nie pomyślał by zrobić z niego krem i to w dodatku na słodko. Genialny pomysł! Wypróbuję! :)
OdpowiedzUsuń